Kövess minket
Facebook Logo
index background
logo

Bovec - Soča-völgy

Bovec egy szlovéniai kisváros a Júliai-Alpokban, közvetlenül az olasz határ mellett, és mintegy 30 km-re az osztrák határtól. Bovec 446 méter magasan fekszik az Isonzó felső folyásánál egy kisebb szurdokvölgyben a Kanin és a Kranjska Gora magaslatok lábánál.

A közeli Triglavi Nemzeti Park, a Kranjska Gora és a sportolási lehetőségek (rafting, kajak, kenu) miatt évente egyre több látogató érkezik a kisvárosba, amely télen az egyik legnagyobb szlovéniai síparadicsomként is funkcionál.

A Soča folyó a Júliai-Alpok leghíresebb, ikonikus természeti csodája melyet az egyik legszebb alpesi folyónak tartanak. Lélegzetelállító, kékes-zöld színe mellett a Soča-t körülölelő táj is igazán egyedülálló látványt nyújt. A bájos kis hely egyre növekvő hírnevét mesebeli természeti adottságainak köszönheti, többek között itt forgatták a Narnia krónikáinak egyik epizódját is.

A folyó egyedülálló lehetőséget nyújt vadvízi raftingoláshoz, a mészkőbe vájt hasadékok pedig tökéletesek csobbanásokkal tarkított kanyoning túrák szervezéséhez. Aki pedig még ennél is több extrémitásra vágyik, az kipróbálhatja Európa leghosszabb zip-line, drótkötél pályáját, amin 3,5 km-t száguldhat szabadesésben a völgy fái között. Az adrenalin feltöltést pedig a No Signal táboroktól jól megszokott, lazulós & bulizós esti programok követik.