Budapest Comic Con

Hungexpo, 2022.06.11. - 06.12.
1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

MAGYARORSZÁGON ELŐSZÖR A BUDAPEST COMIC CON!

 

Gyere el és legyél részese az első igazi hazai Comic Con-nak! Izgatott rajongók, látványos prog-ramok, nemzetközi vendégek a TV-sorozatok, filmek, képregények és a cosplay világából.A Budapest Comic Con gazdag programválasztékot kínál minden olyan csoportnak és ma-gánszemélynek, akik részt kívánnak venni ebben az egyedülálló élményben.

Kövess minket Facebookon és Insagramon

Tekintsd meg kedvcsinálónkat!

 

Programok

Zombie Run

 

A legbátrabb érdeklődők megtapasztalhatják, hogy milyen adrenalinpumpáló élmény, amikor zombinak maszkírozott üldözők lihegnek a nyakukban egy gyéren megvilágított, elhagyatott és lepusztult, speciálisan erre az aktivitásra kialakított pályán. Akik teljesítik a pályát, ajándékcsomagban részesülnek.

 

Képregényrajzolás és színezés tradicionális rajzeszközök valamint modern, digitális eszközök igénybevételével. A kreatív munka előzetesen meghatározott idősávokban tapasztalt rajzolók és illusztrátorok bevonásával zajlik, akik tanácsokkal segítik a kreatív folyamatokat és végeredményben véleményezik is az alkotásokat, legyen szó papíralapú vagy profi digitális rajztáblán született művekről.

Sminkzóna

 

A gyönyörűen és aprólékosan kidolgozott jelmezekhez gyönyörűen és aprólékosan kidolgozott smink, arc- valamint testfestés társul. A nap folyamán többször szükséges megigazítani vagy javítani a felvitt sminket, ehhez tökéletes lehetőséget biztosít az ingyenesen igénybe vehető  sminkzóna, ahol nyugodt környezetben, tapasztalt sminkesek segítenek a cosplayereknek, és természetesen minden érdeklődőnek.

Óriás közösségi képregényfal

 

Folytasd a  helyszínen felállított óriási fal egyik oldalán a rendezvényre meghívott nemzetközileg elismert képregényrajzolók vagy illusztrátorok megkezdett történetét, rajzolt formában. A fal másik oldalán  bárki szabadon rajzolhat, amit csak szeretne, vagy egyszerűen csak otthagyhatja kézjegyét vagy bemutathatja képregényrajzolói, művészi énjét.

Bemutatók és előadások

 

Az egyes filmekre vagy sorozatokra fókuszáló rajongói klubok és közösségek minden Comic Con elválaszthatatlan részét képzik. Ezek a rajongói klubok élő bemutatókkal (megrendezett csatajelenetek, jelmez-bemutatók, ikonikus filmes jelenetek rekonstrukciója stb.) jelentkeznek a helyszínen a közönség aktív bevonásával

Panelek és workshopok

 

A meghívott színészek és művészek előadásai mellett lehetőséget biztosítunk mindazon rajongóknak és szakembereknek, akik egy-egy területen komoly ismeretekkel és tapasztalattal rendelkeznek, hogy saját paneleket tartsanak az egyes tematikus színpadokon vagy helyszíneken. A lehetőségek határtalanok: előadás a horror és a képregények kapcsolatáról? Beszélgetés a Marvel-univerzum női karaktereiről? Jelmezkészítő workshop a felsőtestpáncélzat anyaghasználatáról? Jöhet!

Cosplaly bemutató

 

A hivatalos cosplay-verseny mellett természetesen azoknak a tehetséges cosplayeknek is szeretnénk  maradandó élményeket és bemutatkozási felületet biztosítani a cosplay színpadon, akik még nem állnak készen egy komoly megmérettetésre (vagy nem szeretnének indulni), de szívesen bemutatnák munkájukat a nagyközönségnek.

Profi cosplay verseny

 

A világszerte megrendezett Comic Con események meghatározó résztvevői azok a látogatók, akik kedvenc film-, sorozat- vagy videójáték szereplőjüknek beöltözve érkeznek. Ahogy külföldön, itthon is sokan mesteri szintre emelték a jelmezek készítését. Számukra szervezzük a Budapest Comic Con Cosplay-versenyt értékes díjazással, melynek zsűrijében világszinten ismert és elismert nemzetközi cosplayerek is helyet foglalnak. A fantasztikus jelmezek biztosítják, hogy ez lesz a rendezvény egyik leglátványosabb és legmozgalmasabb helyszíne.

Star Wars kiállítás

 

Különleges és látványos Star Wars kiállítás, ahol több mint 100 értékes Star Wars ereklye tekinthető meg, köztük egy több mint négy méter magas lépegető is. Egyedi szoborgyűjtemény, a filmsorozatot benépesítő fajok sisakkollekciója. A kiállítás keretében kapnak helyet a Marvel-univerzum hőseinek szobra is.

Tekintsd meg a Star Wars Univerzum óriás modelleit! Az összes modell kézzel készült a semmiből,  nem használtak hozzá 3D nyomtatást. Néhány modellünk 2 méternél is hosszabb. Modellgyűjteményünk legújabb darabjai: X-Wing, Falcon Millenium Solo Version és Tatooine Moisture Condenser.

Filmzenei minikoncertek

 

A rendezvény mindkét napja filmzenei koncerttel zárul, melynek keretében népszerű televíziós sorozatok és ikonikus mozifilmek főcímdalai hangzanak el. Felcsendül a Vaják dala és megszólalnak többek között a Trónok Harca, a Star Wars valamint a Harry Potter széria mindenki által jól ismert dallamai is.

Szerepjáték és társasjátékok

 

A zónában minden látogató ingyenesen kipróbálhatja a legújabb, valamint legnépszerűbb társasjátékokat és kártyajátékokat. Az érdeklődőket játékmeseterek segítik az egész nap folyamán, a kipróbálható játékok megvásárolhatóak a helyszínen.

Hasonmás verseny

 

Mindenki számára elérhető verseny értékes nyereményekért, ahol olyan jelentkezőket várunk, akik elképesztő módon hasonlítanak valamelyik külföldi film- vagy sorozatszínészre. Az első három helyezett az  ajándékok mellett örök VIP-bérletet szerez magának az összes jövőbeni Budapest Comic Con eseményre.

Családi programok

 

A rendezvényre érkező családok számára mindenképpen szükséges egy olyan helyszín, ahol a szülők kényelmesen megpihenhetnek a nyüzsgő forgatagban: míg idősebb gyermekük vagy gyermekeik önállóan bejárják az eseményt, addig a legfiatalabbak számára megfelelő felügyelettel és korukhoz illő elfoglaltsággal és játékokkal kapcsolódhatnak ki szüleik vigyázó tekintete mellett. A családi zóna pontosan ez a helyszín lesz a Budapest Comic Con-on!

1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

Sztárvendégek

Spencer Lee Wildling

John-Rhys Davies

Christopher Lambert

Georgina Leonidas

Natalia Tena

Sean Biggerstaff

Georgia Hirst

Esad T. Ribić

Alexis "Matz" Nolent

Mogu

Luce

Miriama Michalovičová