1916CE27-F55E-4A06-B0AB-36EF5A11D06F Created with sketchtool.

PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA 
Legfontosabb üzenetünk, hogy foglaljatok bátran, rizikó nélkül, ugyanis, ha bármelyik progamunk lemondására kerül, mi pénzvisszafizetési garanciát vállalunk az FTI által szerződött utazási szolgáltatásokra (ennek nem része az adminisztrációs díj)!

A Festival Travel visszafizeti a befizetett teljes részvételi díjakat, abban az esetben, ha a fesztivál törlésre kerül.
A törlést főként az alábbi esetek idézhetik elő:
• a Magyar Kormány által elrendelt kiutazási tilalom miatt;
• a Horvát Kormány által elrendelt beutazási tilalom miatt;
• abban az esetben, ha nincs beutazási tilalom, de szórakozóhelyek nem nyithatnak ki horvát hatósági rendelet alapján;
• abban az esetben, ha kinyithatnak a szórakozóhelyek, de létszám stop miatt nem tartható meg a rendezvény.

 

FLEX OPCIÓ 
Utasainknak a legnagyobb rugalmasságot kínáljuk és a legnagyobb szabadságot a foglaláshoz. A flex opció választásával az utazás megkezdése előtti 7. napig szabadon módosítható az utazás időpontja és úticélja egyaránt.

A szolgáltatás ára 12 €, melynek fejében az ÁSZF-től eltérő módosítási lehetőséget kínálunk. A változtatás végett bekövetkezendő részvételi díj módosulást utasainknak 24 órán belül rendezniük kell a Festival Travel módosított utazási szerződése alapján.

 

0 € ELŐLEG FIZETÉSE FOGLALÁSKOR
A jelenlegi járványhelyzet alapján, utasaink érdekeit szem előtt tartva a Festival Travel-nél, a 2021-es nyári utazások 0 € előleggel foglalhatók. Tudjuk, hogy az utazások véglegesítésével kapcsolatos döntés meghozatala nem egyszerű manapság, ezért az utazási szerződésünkben foglalt előlegfizetési határidőt a foglalás napjától számított 13. napra ütemezzük.

Azon utasaink, akik a 0 €-os promóció keretében szerződést kötöttek irodánkkal, semmi extra teendőjük nincs, foglalásuk érvényes, a megrendelésük fizetési határidejét a foglalástól számított 13. napra helyeztük át. Bízunk benne, hogy tavasz végétől a lakossági átoltottság eredményeként a járványhelyzet fokozatos javul majd, melynek eredményeként a korlátozások fokozatosan enyhülnek egész Európában.

 

RÉSZVÉTELI DÍJ BEFIZETÉSÉNEK MENETE
A jelentkezéstől számított 13 napon belül előleget kell fizetni, ami a mindenkori – az adott pillanatban mindig a teljes – részvételi díj 20%-a.
hátralékot – a teljes részvételi díjat – külön felszólítás nélkül legkésőbb 35 nappal az indulást megelőzően kell az Utasnak befizetnie.
Az előleg valamint a teljes részvételi díj befizetésének elmaradása esetén a FT kötbért számol fel (naponta 20 €), illetve a korábban kapott kedvezmények érvényüket vesztik. Amennyiben az első felszólítástól számított 8 napon belül az utas a fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy FT a szerződéstől elállhat és bánatpénz kerül felszámításra az ÁSZF III/3. pont szerint.
Amennyiben az utazási szerződés az utazás megkezdésétől számított 35 napon belül kerül megkötésre, úgy a teljes részvételi díj a megrendelés visszaigazolásától számított 3 munkanapon belül esedékes.

 

JELENTKEZÉSEK TÍPUSAI
1. Szobafőnök foglalás: Te leszel a szobád adminisztratív ügyeinek felelőse:)
Ebben az esetben csapatoddal lefoglaltok egy apartmant:
– annyi fővel, ahány ágy van;
– ha nem töltitek meg az apartmant, úgynevezett “üres ágyat” kell fizetnetek;
– ha pedig nem akartok üreságyat fizetni, akkor összeteszünk Titeket másokkal.
Te lefoglalod a szobát, a többieknek pedig az e-mail címük megadásával küldesz meghívót, hogy csatlakozzanak a csapathoz!

2. Egyéni foglalás: Te leszel az egyszemélyes csapatod adminisztratív ügyeinek felelőse:)
Ebben az esetben lefoglasz egy ágyat és vállalod, hogy olyan apartmanban helyezünk el, ahol van szabadon hely.
Az 1 apartmanba kerülők érkezési sorrendben foglalhatják el az ágyakat, az apartmanon belüli szoba és ágy elfoglalására a Festival Travelnek nincs ráhatása. Az osztott apartmanok lakóit indulás előtt pár nappal e-mailben összekötjük egymással!

 

18 ÉVEN ALULI UTAZÁSÁRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
18 éven aluli személy tábori részvételéhez 2 dokumentum kitöltése és visszaküldése szükséges:
– szülői beleegyezői nyilatkozat >>>
– olyan nagykorú felnőtt felelősségvállalási nyilatkozata, aki maga is részt vesz a táborban >>>
Amennyiben a 18 éven alulival bármelyik szülője együtt utazik, úgy neki a fenti dokumentumok kitöltése nem szükséges (ezt kérjük külön jelezd irodánk felé!)

 

MEGLÉVŐ SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA
Amennyiben már visszaigazolt foglalásodon szeretnél módosítani (utazás módja, biztosításkötés, felszerelés bérlés, etc.), azt a jelentkezések kezelése menüpont alatt megadott határidőig te magad is meg tudod tenni.
Bármilyen jellegű adatmódosítás, szolgáltatás módosítás ára a jelentkezést követően 13 €/módosítási alkalom. Egyébiránt a foglalásod helyzetét a “jelentkezések kezelése” menüpont alatt tudod nyomon követni.
Az utazást lemondani minden esetben e-mailben (info@festivaltravel.hu) vagy személyesen tudod. A lemondásra vonatkozó feltételeket az ÁSZF-ben találod.

 

INFORMÁCIÓS LEVÉL
Az indulás előtt 3-7 nappal kollégáink részletes infólevelet küldenek, amelyben tájékoztatnak a rendezvény összes információjáról (indulás, szállások, beosztások, programok, biztosítási kötvényszámok, etc). A levél csatolmánya lesz a részvételre jogosító voucher, amelyen minden általad megrendelt és kifizetett szolgáltatás feltüntetésre kerül.

 

POGGYÁSZOKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK
Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer 2018-as bevezetése miatt, mindenkit megkérünk, hogy ne lépje túl az alábbi, csomagokra vonatkozó korlátozásokat!
A buszokra csak azon személyek pakolhatják fel a holmijukat, akik a buszon utaznak!

Megengedett poggyászok:
– 1 bőrönd (43x 27 x 61 cm, amely maximum 18 kg lehet)
– 1 kézipoggyász (hátizsák, amely maximum 10 kg lehet)
A fentieknél nagyobb vagy nehezebb méretű bőrönd szállátásáért felárat kell fizetni, melynek ára 40 €. Ezen esetekben előfordulhat, hogy a csomag szállítása külön teherautóval fog történni.
Ezektől eltérő esetben a poggyászok szállítását a személyzet megtagadja!
A darabszám limit csak felár megfizetése ellenében léphető át, ezen esetben a csomag szállítása külön teherautóval fog történni.

 

FELÜGYELETI SZERV
A fogyasztóvédelmi szabályok megsértése esetén a fogyasztók 2017. január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes járási hivatalokhoz fordulhatnak, miután a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31-én megszűnt.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Felügyeleti szerv: MKEH helyett BFKH Budapest Főváros Kormányhivatala Kereskedelmi, Haditechnikai, Exportellenőrzési és Nemesfémhitelesítési Főosztály Idegenforgalmi és Közraktározás-felügyeleti Osztály Cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 37-39., postacím: 1534 Budapest BKKP, Pf: 919