RÓMEÓ & JÚLIA TÚRA VERONÁBAN
RÓMEÓ & JÚLIA TÚRA VERONÁBAN

A LOVE STORY: LEGENDA VAGY VALÓSÁG?

Az észak-olasz város, Verona rengeteg látnivalót kínál és középkori emlékeivel igazi kis gyöngyszem. Ennek ellenére igazán híressé a Shakespeare tragikus szerelmi története, a Rómeó & Júlia tette. Évente több ezer turista látogatja meg a szerelmi történet helyszíneit, de romantikára vágyók leginkább Júlia márványból épült erkélyére, a Capulet házra kíváncsiak.

De legenda vagy valóság? A Capuleti (Capulet)  és Montecchi (Montague) család valóban létezett, de valóban volt közöttük konfliktus? A 14. századig Veronában igen gyakoriak voltak a családviszályok, az ellenséges családok véres csatákat vívtak a város hídjain, de a mai napig vitatott tény a történészek körében is, hogy valóban létezett-e a halhatatlan emlékű szerelmes pár, illetve valóban olyan tragikus sors jutott nekik? Helyi, Veronában élő magyar idegenvezetőnk végig kalauzol a történeten és Verona szépségein, talán te fogsz rátalálni a válaszra! 🥰

Gyere el pároddal vagy barátnőddel és tekints be a romantika városába! Ha a szerelmet keresed, ez a te utad, hiszen tudod... A legenda szerint, aki megérinti Júlia szobrának mellét, rátalál a szerelemre! 😍

ÁRA: 60 € / fő (Tartalmazza: 4 órás gyalogos városnézés magyar idegenvezetővel, 2 db kóstoló, transzfer a szállodából Veronáig és vissza)

KÖZÉPKORI EMLÉKEK
HA A ROMANTIKÁT KERESED
KÓSTOLÓK AZ ÁRBAN (Bruschetta, olíva olaj, aperol spritz, Rómeó & Júlia csókjai)

PROGRAMUNK

EGYNAPOS BÁJOS TÚRA HELYI, MAGYAR IDEGENVEZETŐVEL

1. nap: Indulás Budapestről a hajnali órákban, érkezés a Garda-tóhoz délután 17 óra körül. Elfoglaljuk a szállásokat, majd szabad program. Érdemes felfedezni a környéket és egy sétát tenni a Garda-tónál.

2. nap: a busz 9:45-kor indul, először a Villa Campo Rosso-ban veszi fel az utasokat, majd a TH Lazise szállodában. Legkésőbb 11 órakor találkozunk a magyar idegenveztővel és megkezdjük a 4 órás városnézést. A várható visszaérkezés a szállodába kb. 17:00-17:15.

RÓMEÓ & JÚLIA PROGRAM - 4 órás idegenvezetéssel és kóstolókkal

  • 11 órakor találkozunk a magyar idegenvezetőnkkel
  • Arena megtekintése (fakultatívan a belépő helyszínen fizetve 10 €/fő - ez nincs az árban)
  • 12 óra körül KÓSTOLÓ: bruschetta és olíva olaj
  • Gyalogosan megyünk tovább és megnézzük a Piazza Erbe-t, Piazza Signori-t és a Scala család sírjait
  • Tartunk egy kis KÓSTOLÓ szünetet: Aperol Spritz-el és a "Rómeó és Júlia csókjaival"
  • Továbbhaladva megnézzük az Adige folyó partját a kőhíddal és a római színházzal
  • A túra zárásaként pedig megnézzük Júlia házat
  • A 4 órás vezetés után időtől függően 40-60 perc szabadprogram.

3. nap: Miután kijelentkezünk a szállodákból (legkésőbb 10 órakor), majdnem egy teljes nap program áll rendelkezésre, mielőtt 16:00-kor visszaindulunk. 

A) Szabad programként városnézés, bicikli stb.

B) Gardaland felfedezése (belépő fizetős)

Várhatóan hajnali 3 óra körül érkezünk haza Budapestre.

Verona látnivalók Foglalok
Arena
Piazza delle Erbe
Piazza dei Signori
Scala család sírjai
Adige folyó és a római színház
Júlia háza